ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΕΥΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ-HOBBY

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: ΣΩΣΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ 524

Δεσυλλας

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ 12969
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: ΣΩΣΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ 524
11.90€
ΤΙΜΗ ΚΑΤΑΣ/ΤΟΣ: 12.00€
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 4-7 ΗΜΕΡΕΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μία πρωτότυπη παραλλαγή του κλασικού επιτραπέζιου παιχνιδιού Φιδάκι, με οικολογικό περιεχόμενο. Απρόσεκτοι τουρίστες, ρυπογόνα εργοστάσια και άπληστοι υλοτόμοι απειλούν τη χλωρίδα και την πανίδα του. Φτάσε μέχρι τη λίμνη, όπου θα βρεις πόσιμο νερό.
Παίχτες: 2-6 Ηλικία: 6-11 χρονών
Οδηγίες:
Το “Σώσε το Δάσος” είναι μία πρωτότυπη παραλλαγή του κλασικού επιτραπέζιου παιχνιδιού “Φιδάκι”.
Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 6 ετών και χαρακτηρίζεται για το οικολογικό του περιεχόμενο.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Το ταμπλό του παιχνιδιού τοποθετείται στο κέντρο του τραπεζιού. Οι κάρτες απλώνονται με την όψη προς τα κάτω στο τραπέζι. Οι παίκτες διαλέγουν από ένα πιόνι και το τοποθετούν στην Αφετηρία. Στη συνέχεια ρίχνουν το ζάρι για να μάθουν τη σειρά με την οποία θα παίξουν. Ο παίκτης που θα φέρει τον μεγαλύτερο αριθμό ξεκινά πρώτος. Οι υπόλοιποι παίζουν σύμφωνα με τη φορά που έχουν οι δείκτες του ρολογιού.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΞΙΜΑΤΟΣ:
Κάθε παίκτης ρίχνει το ζάρι και μετακινεί το πιόνι του αντίστοιχες θέσεις πάνω στο ταμπλό. Αν φέρει τον αριθμό 6, έχει το δικαίωμα να ρίξει και δεύτερη φορά το ζάρι. Αν ο παίκτης σταματήσει σε θέση που υπάρχει εικόνα, σηκώνει από το τραπέζι την κάρτα που αντιστοιχεί στην εικόνα και διαβάζει την εντολή της. Το περιεχόμενο κάθε κάρτας υποδεικνύει στον παίκτη να μετακινήσει το πιόνι του
είτε μπροστά είτε πίσω, ανάλογα με τη δραστηριότητα που περιγράφεται σ’ αυτή.
Παράδειγμα: Αν ο παίκτης βρεθεί σε θέση που έχει την εικόνα ενός παιδιού που βοηθά ένα ζωάκι να ανέβει σε ένα δέντρο, η αντίστοιχη κάρτα επιβραβεύει τον παίκτη και του υποδεικνύει να μετακινήσει το πιόνι του μπροστά, από τη θέση 7 στη θέση 42. Αντίθετα, αν ο παίκτης βρεθεί σε θέση που έχει την εικόνα ενός εργοστασίου που ρυπαίνει το περιβάλλον, η αντίστοιχη κάρτα υποδεικνύει στον παίκτη να μετακινήσει το πιόνι του πίσω, από τη θέση 39 στη θέση 4.
ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:
Νικητής του παιχνιδιού ανακηρύσσεται ο παίκτης που πρώτος θα φτάσει στη λίμνη (θέση 100).